Tietoa Talouskoulusta

Metsänomistajan talouskoulu 2020 -2021

Metsänomistajan Talouskoulun toteuttajina ovat Työtehoseura ry ja Metsänhoitoyhdistys Päijät-Häme. Hanke saa rahoitusta Uudenmaan ja Kaakkois-Suomen ELY-keskuksien kautta Manner-Suomen maaseuturahastosta.

Järjestämämme koulutuskokonaisuuden tavoitteena on opastaa metsänomistajia liiketaloudelliseen ja kannattavaan metsäomaisuuden hoitoon.

Metsänomistajien taloustiedon kehittäminen on tärkeää. Osake- tai rahastosalkun arvon kehitystä seurataan hyvinkin tarkasti, mutta ”metsäsalkun” eli metsävarallisuuden arvo ja arvonkehitys eivät useinkaan ole metsänomistajan tiedossa. Kaikenkokoisia metsätiloja voi hoitaa kannattavasti. Aktiivisesti hoidettuna pieniltäkin tiloilta löytyy lähes vuosittain metsänhoito- ja hakkuukohteita, vaikka päätehakkuita tehdään harvakseltaan.

Kannattavan metsänomistuksen tueksi on nykyisin tarjolla sekä tarkkaa tietoa metsävaroista että työkaluja, joiden avulla oman metsäomaisuuden hoito ja hallinta on entistä helpompaa. Järjestämämme koulutuskokonaisuuden tavoitteena on opastaa metsänomistajia liiketaloudelliseen ja kannattavaan metsäomaisuuden hoitoon.

Koulutuksen rakenne

Opiskelu toteutetaan monimuoto-opiskeluna. Se sisältää 8 vapaasti valittavaa moduulia, josta opiskelija voi valita itselleen mieleisensä kokonaisuuden. Kaikki moduulit liittyvät toisiinsa, joten opiskelun kannalta parhaimman hyödyn saat valitsemalla koko koulutuspaketin.

Opiskeluun sisältyy: lähi-illat luentoineen, harjoitukset, maastopäivät, omatoiminen opiskelu verkossa ja vertaisryhmätoiminta.

Moduulit:

  1. Metsätalouden biologiset perusteet ja kannattavuuden mittaaminen
  2. Metsävaratieto ja metsäsuunnitelma
  3. Metsäverotus
  4. Metsätalouden investointien kannattavuuden arviointi
  5. Metsäomaisuuden arvo ja metsään sijoittaminen
  6. Hakkuut kannattavuuden näkökulmasta
  7. Metsätalouden kannattavuuden parantaminen (Verkkokurssi kokonaisuus)
  8. Henkilökohtainen omistajuussuunnitelma

 

Opiskelu korona aikaan:

Metsänomistajan Talouskoulu jatkuu myös koronan aikana. Pidämme lähi-iltoja Suomen hallituksen ja koulutuksen järjestäjien koronarajoitusten sallimissa puitteissa. Varaamme tarpeen mukaan kasvomaskeja opiskelutiloihin ja pidämme aina huolen turvaväleistä. Kaikkiin lähi-iltoihin on mahdollista osallistua etänä Teamsin välityksellä. Etäopiskelu on helppoa: tarvitset vain tietokoneen, verkkoyhteyden ja meiltä tulevan linkin Teams-kokoukseen. Nauhoitamme lähi-illat ja tarjoamme niiden ohella kattavan verkko-opiskelumateriaalin talouskoululaisten käyttöön.

Koulutuksen aikataulu, Syksy 2021

Talouskoulun esittelyilta pidetään etänä 9.9.2021
Tarkempi koulutuskalenteri on nyt julkaistu!

Koulutusaikataulu syksy

Koulutuksen hinta

Koulutus koostuu kahdeksasta (8) moduulista, joista voit valita mieleisesi teemat.

Yhden moduulin hinta on 25 €, joten koko koulutuspaketti maksaa 200 €. Koulutusmaksun voit vähentää metsätalouden verotuksessa.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen syksyn 2021 ryhmiin on käynnissä. Tule mukaan opiskelemaan ja ilmoittaudu tästä.

tts_mhy_euro